søndag 28. juni 2009

Enslig svale gjør ingen sommer...Nei, men her er det to... Og her er det sommer! Deilig, sånn egentlig, men det er hakket for varmt, særlig siden jeg ikke har noen steder å sitte ute i skyggen. På min veranda er det sol til kl 15, og det er hot inne! Og på takterrassen er det sol hele drøsse tida uten noe skjerming. Deilig etter kl 18 på kvelden...


Men tilbake til svalene... Jeg klarte å fange den ene på et bilde. Ikke lett å se at det er en svale, men det er det altså. I går hørte jeg masse piping utenfor, så jeg gikk ut på verandaen for å se, og der var det en skjære som fikk gjennomgå. Ikke at den brydde seg noe særlig, men jeg skal si at de to små gjorde det de kunne for å angripe! Akkurat på samme måte som den skjæra oppfører seg mot katter... Jeg kikket godt etter om det kunne være en liten svaleunge som hadde falt ut av redet, men det var det ikke. De skulle nok bare ha skjæra vekk fra området. Svalene har nemlig rede under verandaen til naboen. Og når jeg står på verandaen, har jeg flere ganger fulgt med på de svalene. De er faktisk så nær meg at jeg kunne ha tatt på de i det de flyr forbi meg. Og det er skikkelig artig å kunne se ned på en fugl som flyr...
Ellers så er jeg veldig glad i bønder - NOT! Åffer i all verden skal de spre møkk på slike dager som man er nødt til å ha alt av vinduer og dører oppe for å få puste? Det er andre gangen i år at vi må leve med den drittlukta. Grrr!!! I dag er det ikke så gæernt, men på fredag og i går var det ille.
I dag har jeg tenkt å ta med meg kameraet ( har ikke speilrefleksen her da...) ut på tur. Jeg disponerer en splitter ny bil i helga - den har gått bare 75 mil! Skal ikke mye til for å glede meg, tror jeg - svaler og nye biler... Vel, bilen er innmari stilig, så jeg tenkte å ta en tur videre forbi Mongstad og kanskje nedover på den andre sida her. Og det er så mange flotte motiv som bare ber om å foreviges! Jeg så mange flotte markblomster i går da jeg kjørte en tur til Åsane. Og det er flott å se snø på fjella i det fjerne når det er 30 grader der man er... Godt det er klimaanlegg i bilen.
Nå har jeg vært her på Vestlandet i en uke, og skal være her fram til fredag. Da er det ferie i tre hele uker til ende. Jeg tror jeg aldri har hatt ferie i tre uker i strekk noen gang, bortsett fra da jeg gikk på skolen. Det skal bli deilig med ferie og jeg håper bare været holder seg. Hjemme venter det et verandagulv som hyler etter behandling, og det samme med rekkverket. Vi er bare nødt til å gjøre noe nå! For du har vel ikke gjort det allerede, du der hjemme?

5 kommentarer:

Gro sa...

Ha en fin sommer Kari.

Anonym sa...

Det varmt her også, men i løpet av uka så er nok mye gjort med gulvet

Mariann (mais) sa...

Varmt her hjemme det er det bra sikkert at det er...
Nå har jeg rømt ned i kjeller'n for å dra på bloggbesøk :)
Vi har fått vært en tur i Stavern idag. Kamilla fikk bada litt innimellom alle brennmanetene.
Ellers så har jeg gjort noe med golvet...men ikke på ditt golv ;) Jeg har vært bestevenn med beisekosten hele uka innimellom jobbing og unger og styr...pust og pes nå er jeg sliten. Holdt på i 12 timer mer eller mindre i går.
Høres ut som om du koser deg med svaler og møkk...hi, hi...
Har du fått tatt noen fine bilder eller?
Jeg har to arbeidsdager igjen så har jeg FERIE!!!
*jippi*
Klem fra Mariann

Anonym sa...

Stilig bilde av svalene :D

Da er det på tide med 3 ukers ferie for deg, det blir nok deilig tenker jeg. Kos deg masse :D

Klem Siwert

Anonym sa...

Det er fint å observere fugler.Det er stort sett det eneste jeg har gjort de siste dagene. Selv om det har vært varmt har det vært noen fantastiske kvelder. Nå er du vel hjemme og har ferie, og jeg håper du får kost deg masse.
Sommerklem fra Grethe som nå kan sitte stille uten at svetten renner. :-)